Army Men RTS Forum For Map Makers

Be a map Editor...
Register in our Forums !!!

This forum is for The ones who really need to know about map editing & related stuff.....all are welcome!!!


    Need help with mods

    Share
    avatar
    Silencer

    Posts : 6
    Join date : 2012-08-19

    Need help with mods

    Post  Silencer on Fri Aug 24, 2012 7:13 pm

    Hi,

    My problem is that I want the chinook mod [You must be registered and logged in to see this link.], and to install it says to create a folder in your main directory called base. I do this, and it seems to be ignored.
    So, to test it, I edited the HQ texture and put it in there, and it worked.

    I have tried with and without the freelook camera hack, neither work for me and now I can't think of anything else to try.

    Thanks in advance

    Silencer
    avatar
    Maxspeed
    Private

    Posts : 55
    Join date : 2011-10-19
    Age : 17
    Location : my house

    Re: Need help with mods

    Post  Maxspeed on Sat Aug 25, 2012 5:20 am

    Do this:create the folder base in your AMRTS folder then make this subfolders \objects\army\configs get the chinook.cfg in there.NOTE:move the chinook mod in other part to play multiplayer games.
    avatar
    Silencer

    Posts : 6
    Join date : 2012-08-19

    Re: Need help with mods

    Post  Silencer on Sat Aug 25, 2012 3:54 pm

    Where do I put the if_game_keybind.cfg?
    avatar
    Maxspeed
    Private

    Posts : 55
    Join date : 2011-10-19
    Age : 17
    Location : my house

    Re: Need help with mods

    Post  Maxspeed on Sat Aug 25, 2012 5:41 pm

    create a folder with the name ingame in client folder then p folder like this Army Men RTS\client\p\ingame
    avatar
    Silencer

    Posts : 6
    Join date : 2012-08-19

    Re: Need help with mods

    Post  Silencer on Sat Aug 25, 2012 7:45 pm

    Hate to be annoying, but it still isn't working. Done exactly as you said, but it still won't work???

    The keybind works because I changed the height of F1 shortcut and it worked, so I'm guessing it's a problem with the obj_army_chinook.cfg.

    This is the code of it all in case you can figure it out?

    ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Pandemic Studios
    //

    #include "fx_army_unit_chinook.cfg"

    // UNIT
    CreateObjectType("army.unit.chinook", "Transport")
    {
    GameObj()
    {
    ThinkInterval(1);
    IdleTask("Tasks::UnitIdle");
    Properties()
    {
    Add("Filter::Army");
    Add("Filter::MechanicalFlyer");
    Add("Filter::Unit");
    }
    }
    MapObj()
    {
    GodFile("army_chinook.god");
    PhysicsModel("Flyer");
    TractionType("ground", "flyer");

    ReticleType("Vehicle");

    ArmourClass("flyer");
    HitPoints(600);

    GenericFX()
    {
    Add("MapObj::Health::Low", "damage.vehicle");
    Add("MapObj::Death", "unit.chinook.death");
    Add("Restore::Target::Process", "restore-small");
    Add("MapObj::AddToMap2", "restore-small-puff");
    }
    }

    UnitObj()
    {
    TopSpeed(45);
    TurnSpeed(270);
    ConstructionTime(24);
    Constructor("army.building.hq1");
    Altitude(3, 20);

    SeeingRange(81);

    CreateSource("resource.blob.vehicle1");
    CommandCost(1);
    ResourceCost()
    {
    Add("Plastic", 300);
    Add("Electricity", 0);
    }
    }
    TransportObj()
    {
    Spaces(10);
    Distance(20);
    Properties()
    {
    Add("Filter::Transportable");
    }
    }
    }


    Thanks for your help so far

    Silencer
    avatar
    Maxspeed
    Private

    Posts : 55
    Join date : 2011-10-19
    Age : 17
    Location : my house

    Re: Need help with mods

    Post  Maxspeed on Sat Aug 25, 2012 11:43 pm

    it gives you a error or it doesnt appear? to get the chinook you need to edit obj_army.cfg and paste it in the map

    Classified
    Consctipt

    Posts : 34
    Join date : 2012-06-13

    Re: Need help with mods

    Post  Classified on Sun Aug 26, 2012 10:34 am

    Silencer wrote:Hi,

    My problem is that I want the chinook mod [You must be registered and logged in to see this link.], and to install it says to create a folder in your main directory called base. I do this, and it seems to be ignored.
    So, to test it, I edited the HQ texture and put it in there, and it worked.

    I have tried with and without the freelook camera hack, neither work for me and now I can't think of anything else to try.

    Thanks in advance

    Silencer


    YOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!
    I SPENT WEEKS FINDING A SOLUTION TO THAT PROBLEM!!!!
    step 1 get dr packs [You must be registered and logged in to see this link.]
    step 2 follow Methuselah96's instructions
    step 3 this gets a .little bit complicated I haven't edited it in a while so I'll get back to on Monday 8-27-2012 goodnight

    BTW i had the same problems too lol!
    avatar
    Silencer

    Posts : 6
    Join date : 2012-08-19

    Re: Need help with mods

    Post  Silencer on Sun Aug 26, 2012 12:37 pm

    My problem is that it won't show up in game, but General Pavlakos seems to know the problem.
    Thanks for all your help Maxspeed, I'll wait till tomorrow to find out what is the problem.

    Silencer

    Classified
    Consctipt

    Posts : 34
    Join date : 2012-06-13

    Re: Need help with mods

    Post  Classified on Tue Aug 28, 2012 7:13 am

    Okay you need rto go into the mission files of EVERY LEVEL and open their .X files with dr packz then find types.cfg and add a line under garage in it add army_chinook.cfg or something like that in EVERY LEVEL
    Then after that to get the ingame keybind to work you go to client/p/ then change the ingame.x to ingame.zwp and dr packz it then insert and replace the ingame keybind.cfg
    Sorry but i have a problem with remembering to post stuff
    i apologize to you and EVERYONE for such late posts I will try to do better!
    avatar
    Silencer

    Posts : 6
    Join date : 2012-08-19

    Re: Need help with mods

    Post  Silencer on Tue Aug 28, 2012 5:01 pm

    Thanks for all the help, finally got it to show in the garage.

    I think I know how to fix the missing picture, I'll post it here if it works.

    My only problem now is that when I load men into the chinook, pressing 'I' and then clicking doesn't do anything.
    Looking through the keybind, I assumed there would be something attached to 'I', but it is not mentioned.

    I don't know how to fix this and am assuming this is the problem. The rest of the keybind file works as it is supposed to, just nothing related to the 'I' key.

    Silencer

    Classified
    Consctipt

    Posts : 34
    Join date : 2012-06-13

    Re: Need help with mods

    Post  Classified on Tue Aug 28, 2012 5:07 pm

    Silencer wrote:Thanks for all the help, finally got it to show in the garage.

    I think I know how to fix the missing picture, I'll post it here if it works.

    My only problem now is that when I load men into the chinook, pressing 'I' and then clicking doesn't do anything.
    Looking through the keybind, I assumed there would be something attached to 'I', but it is not mentioned.

    I don't know how to fix this and am assuming this is the problem. The rest of the keybind file works as it is supposed to, just nothing related to the 'I' key.

    Silencer
    it's ether I or L not l

    Classified
    Consctipt

    Posts : 34
    Join date : 2012-06-13

    Re: Need help with mods

    Post  Classified on Tue Aug 28, 2012 5:09 pm

    Silencer wrote:Thanks for all the help, finally got it to show in the garage.

    I think I know how to fix the missing picture, I'll post it here if it works.

    My only problem now is that when I load men into the chinook, pressing 'I' and then clicking doesn't do anything.
    Looking through the keybind, I assumed there would be something attached to 'I', but it is not mentioned.

    I don't know how to fix this and am assuming this is the problem. The rest of the keybind file works as it is supposed to, just nothing related to the 'I' key.

    Silencer
    Also the picture is made by special programing that other units have but the Chinook doesn't have it therefore it becomes a blank Icon you can copy the chopper's icon and put it into the chinook's.cfg
    avatar
    Silencer

    Posts : 6
    Join date : 2012-08-19

    Re: Need help with mods

    Post  Silencer on Tue Aug 28, 2012 5:43 pm

    Still can't get men out of the chinook, but the icon works.

    To do it you have to:
    Make a portrait icon that is 42*42 pixels.
    Here is mine
    Put this in the base folder

    Add this to the obj_army_chinook on lines 33 to 40 and replace the line with the name of your picture

    TypeDisplay()
    {
    Image()
    {
    Image("__________.tga", 0, 0, 42, 42);
    Mode("Centre");
    }
    }

    That should be all

    Silencer

    EDIT: Don't worry, I found the unloading problem. I put the wrong keybind in the folder.

    All works now
    Thanks for the help everyone
    avatar
    Methuselah96
    V. I. P.
    V. I. P.

    Posts : 220
    Join date : 2011-01-30
    Age : 20
    Location : Philadelphia, PA, United States

    Re: Need help with mods

    Post  Methuselah96 on Wed Aug 29, 2012 1:38 am

    It's really not that hard I don't know why you guys are having so much trouble.
    avatar
    MM[STKS]
    Consctipt

    Posts : 41
    Join date : 2011-11-15
    Age : 21
    Location : Pakistan

    Re: Need help with mods

    Post  MM[STKS] on Wed Aug 29, 2012 5:04 pm

    lol! i knew the problem from the beggining.. but i was too lazy to download and check it myself Twisted Evil thought they'll find out lol

    Sponsored content

    Re: Need help with mods

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed Sep 20, 2017 11:10 am